Hans Alders, mijn gevallen held

Vol weemoed denk ik terug aan mijn eerste kennismaking met Hans Alders. Wat een man, wat een présence, wat een podiumtalent. Diep onder de indruk was ik. Zijn vriendschap met buro Witteveen&Bos, de beste vrienden van de NAM, vond ik hartverwarmend. En hoe hij onze belangen behartigd heeft, fenomenaal gewoon. En dan vergeet ik nog zijn mooiste oneliner: “een huis is iemands thuis”.  Wauw.

Foto-Bart-Maat-ANP
foto Bart Maat ANP

En dan zomaar, op een zonnige dag in mei, stopt hij. Hij is boos op minister Wiebes. Dat snap ik helemaal, want ik ben ook boos op Eric. Het lijkt zo’n aardige man, maar van binnen is ie Henk Kamp 2.0. Rechtlijnig, onwrikbaar, zo glad als een aal. Kortom: een klassieke VVD-er.

Maar Hans, dat is toch geen reden om op te stappen? Knok, strijdt en hou vol, doe waar je (dik) voor betaald wordt. Je hebt toch beloofd dat alles goed zou komen in Groningen? ‘Een man een man, een woord een woord”, ik hoor het je nog zeggen tijdens één van je flitsende presentaties.

Jij stopt, maar ik niet. Ik ga morgen solliciteren naar de vrijgekomen functie Nationaal Coördinator Groningen. Want: een vrouw een vrouw, een daad een daad.

 

3 gedachtes over “Hans Alders, mijn gevallen held

  1. Ja, DOEN….toch roept het vertrek van Alders ook iets anders bij me op. Wiebes doet zijn huiswerk, maar de sjèl is zijn Meester, hij is een trekpop, waar nu duidelijk wordt dat hij zijn woorden helemaal niet waar kán maken, omdat aan die geheime achterdeur het Wiebes is die het mes op zijn keel heeft. Maar met het vertrek van Alders en het huidige stilstaan van alles wat richting versterking gaat zie ik ineens een ander scenario schemeren….Sjèl zet andere poppetjes op de plekken, die het nieuwe plan dat stiekum gesmeed wordt kunnen uitvoeren…ik denk dat er een kille neo-kapitalist naar voren geschoven zal worden. Zo blijft de versterking stil staan tot de grote klap gevallen is, en gaan ze daarna pas iets doen, want het is toch zonde van het geld om te versterken op plekken waar de versterking nooit tegen de sterkere schokken bestand zal zijn, en er versterkte huizen in elkaar gaan vallen???? Dus: Ja, solliciteer!!! En ik hoop je zaterdag in Harlingen te zien….en ook…..als de overheid faalt en faalt….zullen we zelf onze ouderen en kinderen in veiligheid moeten brengen…..en dan moeten we nu z’n beetje beginnen….’ons laand ons lu’ maakt een mooie beweging die alle support verdient…..om samen ons te verenigen en de regie in eigen hand te nemen…het is tijd!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s