Mes dwars in de bek

“Groningen is te lief. Wat ontbreekt is leiderschap en vechtlust. Bestuurders moeten zich niet laten masseren door partijgenoten van regeringspartijen. Bestuurlijke diplomatie is nuttig maar op de beslissende momenten moet Groningen het mes dwars in de bek hebben”.

Aldus Johan de Veer in een opiniestuk in het Dagblad van het Noorden. Wat een prachtige uitdrukking, het mes dwars in de bek hebben. Dat is wel wat anders dan met meel in de mond praten, iets waar de politici in Den Haag dol op zijn. Ook minister Wiebes, die zo voortvarend begon en al snel aan het fabuleren is geslagen. Hij fantaseert en verzint er lustig op los: “Groningen is nu veiliger, doordat we straks de gaskraan dichtdraaien”. Doei.

angry-1296476_1280Ik denk wel eens, ben ik niet te lief, te beleefd, te netjes, te diplomatiek? Misschien wel, maar in je eentje met je vuist op tafel slaan, heeft niet veel effect. Daarvoor moet je met meer zijn, veel meer. Wat let ons, bestuurders en bewoners, om  het mes dwars in de bek te hebben, we hebben toch niets meer te verliezen? En we zijn het wachten toch meer dan zat? Ze kunnen daar in Den Haag allemaal de klere krijge, toch?

Nou dan.

 

 

Een gedachte over “Mes dwars in de bek

  1. Marlies Bosch

    Prachtige uitdrukking…. zo houd je het mes in eigen bek in plaats van er een ander de doodsteek mee te geven zoals Wiebes doet…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s