Het gaat om de mensen hun thuis

Voor mij de meest intrigerende zin van de afgelopen week: “Ik schrik ervan, want het gaat om de mensen hun thuis”. Uitgesproken door Hans Alders. En waar schrok hij nu zo van? Niet van het feit dat alle 1.450 geïnspecteerde woningen versterkt moeten worden. En dat er nog duizenden zullen volgen. Iets waar ík me wezenloos van schrok.

Nee, hij schrok van het besef dat er mensen wonen in die woningen. Mensen! Wie had dat gedacht. En als er mensen wonen in een huis, dan is dat huis voor hen hun thuis. Zo zit dat. Iedereen wist dat al, behalve onze Nationaal Coördinator Groningen. De man die Groningen van de ondergang moet redden. Waar dacht hij dan dat die woningen voor zijn. Voor het verbouwen van wiet of het illegaal stoken van alcohol?cannabis-490775__340Ik heb me de hele week afgevraagd, hoe het komt dat hij dit nu eindelijk doorheeft. Wie heeft hem hierbij geholpen? Ik kreeg het antwoord van mijn tipgever: ‘neem eens een kijkje op de site van het CED‘. En verhip zeg, wat lees ik daar: “Een huis is veel meer dan alleen stenen: het is iemands thuis, een waardevolle plek”.

Nu snap ik het. Hans Alders is getipt door het CED. Want die heeft, als aandeelhouder van het CVW, er belang bij dat Alders snapt waar hij het over heeft. Anders komt hun winstuitkering voor 2017 in gevaar.

Leuk, NCG Alders heeft dus ook een tipgever, net als ik. Maar de mijne hou ik lekker voor mezelf.

Een gedachte over “Het gaat om de mensen hun thuis

  1. Marlies Bosch

    Helder Ingrid Verbeek… keep it going, zo blijven mensen wakker en alert… en wie weet reageert meneer Alders nog een keer. Zou wel
    Moedig van hem zijn….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s