Afscheidsbrief aan Henk Kamp

Dag Henk,

Ja, mogen we Henk zeggen? Dat zijn we hier zo gewend.
Allereerst hartelijk welkom in Groningen, vandaag breng je je laatste bezoek als Minister van Economische Zaken. Je gaat binnenkort van je welverdiende pensioen genieten. Misschien kom je, samen met de vrouw, nog eens langs in het mooie Groningen, om te genieten van de ruïnes van middeleeuwse kerkjes, de verdwenen wierdedorpjes en de ingestorte economie.

We hebben je niet altijd zo hartelijk ontvangen hè? Maar eerlijk is eerlijk, daar heb je het zelf naar gemaakt. Je bent een sterke man, maar je hebt ook je zwakke plekken hè? Je kunt niet zo goed luisteren en je bent dol op cijfertjes. Heel veel cijfertjes, waarmee je ons zand in de ogen wreef. En daardoor konden we niet meer zien dat je het eigenlijk heel goed bedoelde en heel erg met ons, de mensen in Groningen, meeleefde. Dit moet voor jou niet altijd makkelijk zijn geweest, we hopen dat je veel steun van de vrouw hebt gehad.

afscheid

Vandaag is je laatste kans om ons ervan te overtuigen dat je het beste met ons voor hebt. Die kans wil je vast graag grijpen. Daarom krijg je wat tips van ons, gratis en voor niets. Nee dank je, we hoeven er geen kraaltjes en spiegeltjes voor terug.

Hier komen ze:

Laat de cijfertjes thuis
Praat niet óver ons maar mét ons
Ontlast Groningen van de aardbevingslast
Pak de NAM het slagersmes af
Kies voor het leven, niet voor de levering
En geef de kinderen van Groningen hun toekomst terug

Dag Henk, maak er een mooie dag van en ’t ga je goed in bevingsvrij Diepenheim.

Beste mor weer,
de mensen in Grunn

Een gedachte over “Afscheidsbrief aan Henk Kamp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s