Onze levens lopen dood in Groningen

Een jaar geleden zijn ambitieuze plannen gemaakt om 5.000 woningen te versterken. Nu, een jaar later, zijn er nog maar een paar honderd versterkt. Toch liggen de nieuwe plannen alweer klaar. Maar liefst 20.000 woningen worden geïnspecteerd (en daarna versterkt). En daar wordt vijf jaar voor uitgetrokken. We zijn dan aanbeland in 2021.

De geruchten gaan dat in 2020 het Groningengasveld leeg is. De NAM kan dan zijn boeltje pakken, het hoofdkantoor in Assen sluiten en stilletjes wegsluipen. Zich in de handen wrijvend over de gemaakte winst en het luttele bedrag dat ze aan versterkingsmaatregelen hebben uitgegeven. De aandeelhouders leven nog lang en gelukkig en Henk Kamp gaat genieten van zijn pensioen.

dead-end-95476__180In een sprookje zou het zo kunnen gaan. Maar dit is geen sprookje, dit is de harde werkelijkheid in Groningen. Waar gedane beloftes niet nagekomen worden. Waar, na meer dan 70.000 schademeldingen, de schadeveroorzaker de touwtjes nog steeds stevig in handen heeft. Waar versterken geen garantie voor veiligheid is.

Waar, als het zo door gaat, onze levens doodlopen. Niet alleen die van ons, maar ook van onze kinderen en kleinkinderen. Waar sprookjes niet meer bestaan.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s