Het leed dat Groningen heet

​Als 70.000 woningen bevingsschade hebben is het een kleine stap  om te bedenken dat de mensen die in deze woningen wonen ook schade hebben. Geen fysieke schade – gelukkig nog niet- maar wel emotionele schade. Angst, stress, machteloosheid, iedereen kan er wel wat bij bedenken uit haar/zijn eigen leven. 

Bang om de trein te missen is kleine stress, in een trein zitten die uit het spoor loopt door een aanrijding met een vrachtauto is grote stress. Ergens daartussenin zit de stress van Groningen.

Er zijn ook mensen die zich hier niets bij voor kunnen stellen. Dat zijn de advocaten van de NAM en de Staat. Samen zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor de stress die de gaswinning veroorzaakt. Maar, zeggen zij afgelopen dinsdag in de rechtzaal, dat beetje ongemak dat wij jullie bezorgen dat mag geen naam hebben. Pas als de psychiater zegt dat jullie een bevingsstoornis hebben, nemen we jullie serieus.

De psychiaters in Groningen hebben inmiddels een wachtrij van 70.000 Groningers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s