NAM-slager mag zijn eigen vlees blijven keuren

Als ik door mijn fout een auto aanrijd, ben ik aansprakelijk voor de schade. Er komen dan formulieren aan te pas, een melding aan mijn verzekeringsmaatschappij, een schade-expert, een schadebedrag en een schadeherstelbedrijf. Nergens in dit proces krijg ik de gelegenheid om te zeggen dat de betreffende automobilist zijn/haar auto beter had moeten onderhouden of dat zij/hij maar een steviger auto had moeten kopen.

pig-47252_1280 (1)Als de NAM mijn huis beschadigt door aardgas te winnen werkt het anders. Iedereen is het erover eens dat de gaswinning schade veroorzaakt en de NAM daar aansprakelijk voor is. Heeft een woning schade dan krijgt de NAM raar genoeg wél alle gelegenheid om te zeggen dat de eigenaar zijn/haar huis beter had moeten onderhouden of dat de fundering te zwak was voor het huis. Eigen schuld, dikke bult, wij vergoeden de schade niet.

Is het verbazingwekkend dat in Groningen veel onvrede en wantrouwen over de schadeafhandeling  bestaat? En dat het vertrouwen in een overheid die dit faciliteert tot een historisch dieptepunt is gedaald?

Vandaag heeft het kabinet besloten om deze ‘eigenvlees-keuring’ met 5 jaar te verlengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s