Mijn nieuwe leven als monument in Groningen

Ik loop al een tijdje mee, zo’n 140 jaar. Voor mijn leeftijd zie ik er nog best goed uit, maar mijn benen laten het wat afweten. Daarom heb ik besloten een ‘bottom-up make-over’ te laten doen. Dat is een cosmetische ingreep die je alleen in Groningen kunt laten doen. Gelukkig hoef ik er niet helemaal voor naar Italië of Thailand, want reizen gaat niet meer.

img-20160923-wa0000
Het is wel een dure operatie, dus is hij niet voor iedereen weggelegd. Alleen voor monumenten, heeft de regering besloten. De zorgkosten rijzen de pan  uit, vandaar. Ik heb dus geluk, maar dat mag ook wel eens. Ieder monument heeft recht op een gelukje op zijn tijd.

Sinds maart ben ik onder behandeling bij de monumentenchirurg. Om privacy redenen noem ik zijn naam liever niet. Zoals op de foto te zien, zijn eerst mijn heupen verstevigd met beton. Vervolgens ben ik millimeter voor millimeter opgetild. Ik leef nu één meter boven de grond. Gelukkig heb ik geen last van hoogtevrees.

Volgende week worden mijn knieën voorzien van nieuw kraakbeen en nieuwe knieschijven. Dan moet ik een maand rust houden. Daarna laten ze me weer millimeter voor millimeter zakken. Dan nog wat fysiotherapie en klaar voor de volgende 140 jaar!

Bent u een monument en wilt u ook nieuwe benen? Meld u dan snel aan bij de coördinator ‘bottum-up make-over’ van het Centrum Veilig Wonen in Groningen. U kunt rekenen op een vlotte behandeling.

2 gedachtes over “Mijn nieuwe leven als monument in Groningen

  1. Johne780

    Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pictures to drive the message home a little bit, but other than that, this is great blog. An excellent read. I will certainly be back.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s