Groningen recupereert na zwarte donderdag

Recupereren is een bekende term uit de sport. Na een intensieve soms langdurige inspanning moet een sporter weer op krachten komen, herstellen van de inspanning. Dat betekent even rustig aan doen, veel slapen, beetje sporten, goed eten, tv kijken, vrienden ontmoeten. Om daarna met nieuwe energie weer vol aan de bak te gaan. Heeft de sporter net een fikse nederlaag geleden, dan duurt het op krachten komen meestal langer, dan moet ook de teleurstelling nog verwerkt worden.

Groningen heeft vorige week in de Tweede Kamer een fikse nederlaag geleden. De verwachtingen waren hoog gespannen, de conditie was goed en volgens de kenners was Groningen torenhoog favoriet. Het heeft niet zo mogen zijn, Kamp en de zijnen hebben de overwinning voor onze neus weggekaapt.

Groningen is nu aan het recupereren. Daar horen baaldagen bij, geen zin, weinig trek, laat verder maar, ik geloof er niet meer in, ik hang mijn fiets/voetbalschoenen/hockeystick aan de wilgen. Dat is niet erg, dat hoort erbij en het gaat vanzelf weer over.

poes
Want net zoals een sporter komt ook Groningen er weer bovenop. Omdat we tot op het bot gemotiveerd zijn. We gaan er met z’n allen weer tegenaan. Misschien vandaag nog niet, maar a.s. zaterdag in Assen bij ‘Laat de NAM beven’ wel. Tot die tijd even rustig aan doen, veel slapen, beetje sporten, goed eten, tv kijken en vrienden ontmoeten. En daarna weer vol aan de bak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s