Spiderman neemt schadeafhandeling in Groningen over 

In mijn favoriete film Witness (getuige) zegt de good guy op een gegeven moment tegen de bad guy: enough is enough! De bad guy heeft dan al heel wat slechts op zijn geweten en het einde is nog niet in zicht.

Ik moest aan deze scene denken toen bekend werd dat er van elke €1000 die de NAM besteedt aan schadeafhandeling, maar €100 terechtkomt bij de gedupeerde.
De resterende €900 wordt besteed aan het circus van inspecties, het schrijven van Engelse rapporten (denk aan de vertaalkosten), het  houden van contra-inspecties, het schrijven van Engelse rapporten (denk aan de ….),  het opknappen van speeltuintjes, het vergaderen met NCG Alders, de loonkosten van de arbiters, het schrijven van de tekst van de persvoorlichter, het kopen van nieuwe kleren voor de persvoorlichter.

Vandaag was de tekst van de betreffende persvoorlichter: “Simpel afhandelen kon niet eerder”. Kosten €500. Ook NCG Alders kwam sterk uit de hoek: “NAM moet niet te zuinig doen”. Kosten €1.000.

spiderman-1579249_960_720

We zijn hier in Groningen getuige van een maatschappelijk drama dat zijn weerga niet kent. De bad guys hebben al heel wat slechts op hun geweten en het einde is nog niet in zicht. De good guys hebben al veel pogingen gedaan om de bad guys af te stoppen. De Groningse gedeputeerde Eikenaar noemt het zelfs een loopgravenoorlog.

In de film Witness wordt uiteindelijk een grens overschreden die niet overschreden mag worden: een jong kind wordt met een pistool bedreigd door de bad guy.
In Groningen wordt ook een grens overschreden die niet overschreden mag worden: kinderen en volwassenen worden bedreigd in hun veilige bestaan door bad guy NAM en bad buddy NCG Alders, die beiden niet in staat zijn de aardbevingsschade simpel af te handelen.

Het is tijd voor nieuwe oplossingen, voor nieuwe hoofdrolspelers.
Het is tijd voor good guys en good women, met het hart en het hoofd op de goede plek.

Enough is enough, genoeg is genoeg.

Een gedachte over “Spiderman neemt schadeafhandeling in Groningen over 

  1. Pien

    Het lijkt me wel film materiaal, dit historische drama met haar hoofdrolspelers, de aansprakelijke Staat, de NAM, en alle zakkenvullers die het budget voor de gedupeerden van de aardbevingschade hebben weten te confisceren. Terwijl de schade gevallen blijven liggen in de talloze procedures, en van vergoeding van waardevermindering is nog geen sprake is. Wij maken Nederland welvarend. Zij maken ons failliet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s