Veilig wonen in aardbevingsbestendig Groningen is een utopie

Zoals u weet  is ons, Grunnegers, vorige week het Meerjarenplan Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen gepresenteerd. Een ware happening, te vergelijken met Prinsjesdag. Maar dan in het verre Groningen.

Lichtjaren verwijderd van Den Haag, waar het plan door Minister Kamp, Nationaal Coördinator Groningen H. Alders en de NAM bekokstoofd is. Een plan om ons, de bewoners van het bevingsgebied het gevoel te geven dat we straks veilig kunnen wonen. Een plan opgetuigt als de mooiste kerstboom die je je maar dromen kunt. Met toeters, bellen en led-kaarsjes. En een zonnepaneeltje als piek. Mooier en veiliger bestaat niet. Denkt u.

Want weet u wat veilig wonen betekent volgens Kamp en consorten? Het betekent niet meer dan dat we bij een zware beving ons huis levend kunnen verlaten. Waarvoor we ongeveer 1 minuut de tijd hebben, want daarna stort het huis in. Dat is wat Den Haag onder aardbevingsbestendig wonen verstaat.

Zou u zich hier veilig door gaan voelen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s