Wat deed Hans Alders in Huizinge?

Indrukwekkende beelden op RTVNoord van de herdenking van ‘Huizinge’. Ik liep niet mee, dat is beter voor mijn gemoedsrust. Wie wel meeliep was René Paas, samen met een niet-nader-ondertitelde man. Hij komt me bekend voor. Is dat niet Hans Alders, de Nationaal Coördinator Groningen?

20170817_150123

Hans Alders maakt deel uit van de ‘governance’, het bestuurlijke soepzootje dat Groningen overeind moet houden, maar daar jammerlijk in faalt. Hij probeert al twee jaar ons vertrouwen te winnen, met flitsende shows en mooie woorden. Maar praatjes vullen geen gaatjes en daardoor zitten wij, vijf jaar na Huizinge, nog steeds in onze kapotte huizen. Zonder vertrouwen, zonder perspectief.

Zijn aanwezigheid in Huizinge voelt daarom als een klap in mijn gezicht. Nee Hans, dit had je beter niet kunnen doen. Je kunt niet én solidair met ons zijn én ons aan de duvel (EZ/NAM) verkopen. Je had hier niets te zoeken, dit is ónze herdenking.

Ik verlang naar een Nationaal Coördinator Groningen die de subtiele lijn tussen solidariteit en ongepastheid wèl kent en draag hierbij Liesbeth van Tongeren voor.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s