Volgt Liesbeth van Tongeren NCG Hans Alders op?

De Nationale Ombudsman was deze week in aardbevingsgebied Groningen. Een jaar geleden constateerde hij dat hier te veel bestuurlijke spaghetti opgediend wordt. Gisteren zei hij dat daar nog niets in veranderd is. Enig pluspuntje volgens hem: NCG Hans Alders is echt aan het werk!

cuisine-1841181_1280

Zoals u weet is Hans de bekendste chefkok van Groningen. Hij hoopt dit jaar zijn eerste Michelinster te krijgen. Of dit gaat lukken is de vraag. Want het kost Hansje veel moeite om een smakelijke spaghetti klaar te maken. Na een jaar heeft nog niemand ervan gegeten. En dat terwijl Hans hard aan het werk is. Maar hij bakt er weinig van.

Hierdoor schiet het niet op in Groningen. De bestuurders zitten al een jaar lang naar hun bord spaghetti te staren. Stelt u zich dat eens voor, jakkie. Weg dus met die spaghetti en weg met NCG Hans Alders.

Geen nood. Vandaag wordt, aan het einde van ‘de week van Freek’ in de Oosterpoort een manifest bekend gemaakt. Een nieuw 10-stappen recept om Groningen weer aan het eten te krijgen. Om vervolgens met gevulde buiken samen aan de slag te gaan. Zodat de volgende keer dat de Nationaal Ombudsman komt, hij kan zeggen: “wat smaakte die maaltijd me heerlijk en wat hebben jullie veel werk verzet”.

Met dank alvast aan onze nieuwe chefkokkin: NCG Liesbeth van Tongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s