Hans Alders in het hol van de leeuw

Zo zou je het kunnen noemen, als Alders komt praten met leden van de Groninger Bodem Beweging (GBB). Gisteravond om half 10 (hij was al wat vermoeid van zijn eerdere bezoek aan Holwierde), was het zover. Hij zette zich op het podium, at een plakje cake en keek de zaal in. Wat zag hij? Een zaal vol mensen in alle staten van moedeloosheid, boosheid, beleefdheid, kritischheid, bedroefdheid, uitgeputheid, vasthoudendheid en ga zo maar door.

Maar geen leeuwen. Niet dat ze er niet waren, maar hij zag ze niet. Want hij zag alleen zichzelf. Ik, Hans Alders doe mijn stinkende best. Ik, Hans Alders, zeg in alle eerlijkheid. Ik, Hans Alders, loop niet aan het lijntje van EZ (u mag zelf invullen aan wiens lijntje hij wel loopt). Ikke, ikke, ikke …………………….  Zo vervult van zichzelf dat hij niet zag hoe de leeuwen in de zaal steeds getergder werden, hoe sommige wegliepen om erger te voorkomen.

lion-1745289__340 (1)

Er bevindt zich een gapend gat tussen deze Nationaal Coördinator Groningen  en de Groningse werkelijkheid. De man die de opdracht heeft de bewoners centraal te stellen, herkent geen leeuw zelfs niet als de zaal er vol mee zit. Hij ziet alleen zichzelf.

Verslagen ging deze leeuwin na afloop naar huis. Hoe moet het ooit nog goed komen met Groningen?

 

 

5 gedachtes over “Hans Alders in het hol van de leeuw

 1. Joop Aukes

  Ik denk dat het belangrijk is, dat wij ons geen illusie maken over de rol van iemand als Hans Alders. Deze man zit er niet voor de gedupeerden, maar voor de NAM en de politiek. Hoe ik dit zo zeker weet? Hoeveel bewijs wil je hebben?

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar heb je volkomen gelijk in en dat weet iedereen ook.
   Zolang de Nam en de staat er jaarlijks zoveel geld aan verdiend is er geen enkele reden om de gaswinning terug te draaien.
   Als er clowns komen zoals die Alders dan is die er alleen om ons Groningers weer even zoet te houden zodat we denken er gebeurt wat, maar maak je geen illusie er gebeurt niets en alles gaat op de oude voet verder.

   Like

 2. Hans Beikes

  Het wachten is nog steeds op de eerste bestuurder die echt iets onderneemt ipv de Groningers op een woordenbrij te trakteren.
  Alders is een part-time verkoper van gebakken lucht die na gedane zaken weer verder ouwehoert in een andere nevenfunctie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s