G.dv..d.g.dv.r

Meestal ben ik van de nuance, maar vandaag even niet. Want vandaag was de Tweede Kamercommissie Economische Zaken op werkbezoek in Groningen. Ze komen hier jaarlijks om met eigen ogen te aanschouwen hoeveel scheuren er nu weer bijgekomen zijn. In onze huizen en onze harten.

Wat hebben ze geleerd vandaag? Een paar antwoorden, gelezen op Twitter.

Belangrijke boodschap: huizen zijn beschadigd, maar mensen ook! Angst, wanhoop, frustratie (Frank Wassenberg, PvdD)

Schrijnende verhalen in de kerk (Antje Diertens, D’66)

In monumentaal Provinciehuis Groningen benadrukt de burgemeester hoe complex de uitdaging is om vertrouwen te herstellen (Stientje van Veldhoven, D’66)

We komen op heel veel plekken vandaag in Groningen; net indrukwekkende gesprekken gehad met sterke vrouwen in Groningen die erkenning willen (Agnes Mulder, CDA)

Je zou denken, dit is hun eerste bezoek aan Groningen. Logisch dat ze onder de indruk zijn van de schrijnende verhalen in en buiten de kerk. Goed zo, denk je dan. Neem dit mee terug naar Den Haag en grijp Kamp en Rutte bij hun lurven. En zorg dat het goedkomt!

Maar nee, het is helemaal hun eerste bezoek niet. Ze zijn hier al heel vaak geweest, van Stientje en Agnes weet ik het zeker, van de andere twee weet ik het niet. Maar dat is geen excuus natuurlijk, want elke Nederlander wordt geacht te weten welke ramp zich in Groningen voltrekt. Frank en Antje dus ook.

Dit zijn de mensen die in de Tweede Kamer debatten voeren met Kamp. Dit zijn de mensen die voor onze belangen moeten opkomen. En ze komen niet verder dan:
“we hebben schrijnende, indrukwekkende verhalen gehoord van sterke vrouwen die in de kerk erkenning willen”. 

anger-18658__340
sterke vrouw

Wel g.dv..d.g.dv.r, is dat alles? We hebben geen luisterend oor nodig, geen tuttuttut het is ook allemaal wat, geen medeleven, geen erkenning. We zijn het zat om steeds maar weer onze schrijnende verhalen te vertellen, daarvan gaan ze echt niet minder schrijnen hoor. En van empathie worden onze levens ook niet veiliger.

We hebben daadkracht nodig. De gaswinning moet NU naar beneden, al onze schades moeten zonder gezeik van het CVW, de NAM en de NCG vergoed worden. Onze huizen moeten zo versterkt worden dat ze blijven staan als de zware aardbevingen komen (laatste nieuws: kracht 7 op schaal van Richter!).  Er moet een algemene opkoopregeling komen en dat ongelooflijk schandalige nieuwe schadeprotocol  van NCG Hans Alders moet van tafel. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Maar ik ben vandaag niet van de nuance, ik ben vandaag van de kwaadheid.

G.dv..d.g.d.v.r

 

 

2 gedachtes over “G.dv..d.g.dv.r

  1. Wat is er nou zo moeilijk…. Geef mensen geld voor schade en laat dat degelijk herstellen. Punt.
    Knok dan onderling (nam, ministeries, sodm en hoe ze ook allemaal maar heten) maar uit wie wat waar en hoe. Daar hebben de inwoners verder nul komma niks mee te maken.
    Inderdaad G.dv..d.g.dv.r!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s