NAM, als je ons echt wilt helpen

Ach, de directeur van de NAM is teleurgesteld. ‘Groot applaus had ik niet verwacht”, zegt hij in een interview. Nou, dan weet je genoeg. Gerald Schotman is zijn naam, maar die hoeft u niet te onthouden. Over een tijdje is er toch weer een ander. Directeuren van de NAM hebben het zwaar, daarom worden ze regelmatig gewisseld. Ik denk dat ze minstens een elftal klaar hebben staan, met reserves.

Zoals u weet, heeft de NAM het beste met Groningen voor. Dat de gaswinning aardbevingen veroorzaakt weten we allemaal. Dat die aardbevingen de huizen beschadigen weten we ook. Maar wat de NAM niet zeker weet is of elke scheur of wegzakkende muur door de bevingen komt. En ze willen het beste voor ons, daarom willen ze ons zekerheid geven. “Je helpt mensen beter als je ze kunt vertellen wat de oorzaak van de schade is, als het niet de gaswinning is”, volgens Gerald.

trash-296726__340

Ik ben over veel dingen onzeker, maar hier toevallig niet over. Ik weet zeker dat mijn uitbuikende buitenmuren door de 300+ aardbevingen komen die mijn huis al geteisterd hebben. Ik weet zeker dat die bevingen door de gaswinning komen. Mij help je dus niet met zoeken naar andere oorzaken. En anderen evenmin.

Gerald, als je groot applaus wilt (en dat wil je) gooi dat neprapport van Witteveen&Bos dan in de prullenmand. Biedt daarna je excuses aan en geef ons het beste. Wat we nodig hebben is de zekerheid dat alle schade aan onze huizen in heel Groningen zonder mollen, sorry morren vergoed wordt.

Ik beloof je, dan staan we binnenkort met 5.000 mensen op de Vismarkt onze handen rood te klappen voor jou. En dan ga jij, als je straks gewisseld wordt, de geschiedenis in als de enige NAM-directeur wiens naam we onthouden hebben. Gerard Schokman, is het niet?

 

Lees ook de Column van Sheila Sitalsing naar aanleiding van het interview met G.S.

3 gedachtes over “NAM, als je ons echt wilt helpen

 1. H.G. de Muinck

  Beste Ingrid, dat de NAM gaandeweg de 60-jarige periode van gaswinning een loopje met de waarheid heeft genomen, is inmiddels wel duidelijk geworden. Je kunt niet ongestraft doorgaan met het rooien van de grootste Groninger bodemschat. Maar de bedrijfsnaam van dit rooiteam zegt toch alles: NAM
  En berooide bewoners zeggen achteraf: Wij voelen ons genomen.

  Like

 2. Marlies Bosch

  Ja, dat klopt helemaal. Ingrid, je doorspekt je brieven met een soort ironische humor die eigenlijk ieder mens met een beetje verstand zou moeten aanspreken!! Petje af!!
  En nu over de brug met die schokman….

  Like

 3. Natuurlijk komen er andere problemen uit die onderzoeken…het gaat veelal om oude huizen en die kunnen al dat gesidder niet verdragen. Ook niet nadat ze vanaf fundament na beving 1, 2 of 3 stelselmatig gerepareerd en verstevigd zijn. Als je vanwege een chronische ziekte een heersende infectie lichamelijk niet goed aankunt, zegt de zorgverzekering dan ook dat ze medicatie niet hoeven te vergoeden omdat je zonder je chronische probleem minder last van de griep zou hebben? Jammer maar gewoon pech?
  Ik vind de situatie verbijsterend onmenselijk worden. Het zou NAM en overheid sieren nu eens met geld en échte oplossingen over de brug te komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s