Waarom minister Kamp gaat stoppen

Met een glimlach op de lippen vertelt de hoogste baas van Shell dat hij doorgaat met pompen. “Ik pomp alles op wat ik op kan pompen” zegt hij in Nieuwsuur. Minister Kamp maakt bekend over een jaar te stoppen met zijn baan.

Shell is een commercieel bedrijf bedoelt om winst te maken. Winst die naar de aandeelhouders gaat. Het bedrijfsdoel van Shell is aandeelhouders zo rijk mogelijk te maken. Daarom moet er doorgepompt worden, ongeacht de maatschappelijke consequenties. Opwarming van de aarde? Niets mee te maken. Aardbevingen veroorzaken in bewoond gebied? Niets mee te maken. Het enige wat telt is geld.

De Nederlandse Staat pikt een aardig graantje mee van de winst van Shell. De Staat vormt samen met Shell + Exxon/Mobil de NAM, de Nederlandse Aardolie Maatschappij. Minister Kamp is ook van de Staat.

Ik denk dan: Minister Kamp gaat stoppen met werken. Hij heeft zijn schaapjes zeker op het droge, hij is binnen. Zelf zegt hij dat hij moe is. Wat denkt u?

Een gedachte over “Waarom minister Kamp gaat stoppen

 1. Gerrit Wigger

  Shell kan zeker met hun beleid nog jaren doorgaan! Dus pompen zoveel als nodig is. Als Nederland daar niet in meegaat, zegt van Beurden, dan belandt Nederland in armoede. Hij speelt dus de bal terug in zijn arrogantie. Het is dus wachten op de reactie van de Nederlandse politiek. Kamp is moe en stopt er mee. Wie zal dit verder opvolgen?
  In de energiemix zijn we voor 70% afhankelijk van het Nederlandse gas. Ondernemers zijn bezig met het wijzigen van dit risico volle percentage, maar dat lukt ze de komende 5 jaren niet.
  In die 5 jaren zal veel gaan gebeuren:
  1. – minister van EZ zal worden vervangen
  2. – wereldwijde gasvraag zal verder afnemen
  3. – hernieuwbare energie vormen zullen toenemen
  4. – leveringszekerheid van de NAM zal sterk afnemen
  5. – levering van Rusland aan de Europese gasmarkt zal toenemen (momenteel 40%)
  Ad punt 1: een nieuwe minister van EZ heeft minder te doen in de komende kabinetsperiode door:
  Ad punt 2: door vermindering van de wereldwijde gasvraag zal de markt positie van Nederland steeds kleiner worden, dus we zullen minder kunnen afzetten en tegen lagere tarieven. Dus energie belasting voor de consument zal worden opgeschroefd.
  Ad punt 3: hernieuwbare energie bronnen zullen minder snel toenemen, dan de afname van de gaswinning. Dus Nederland zal steeds meer gas uit Rusland moeten importeren om de buitenlandse afspraken na te komen.
  Ad punt 4: de leveringszekerheid van NAM zal de komende jaren sterk afnemen. Dit komt doordat de NAM niet in staat is om technisch deze moeilijke laatste hoeveelheden te produceren. Het veld zal eerder stoppen met produceren, omdat het gasveld verdrinkt. Wat er ook gebeurt de gaswinning zal dan automatisch minder worden door dit fenomeen. De RVS hoeft niet meer in te grijpen om de gaswinning terug te draaien. Een nieuwe minister van EZ hoeft geen besluiten meer te nemen om de gaswinning terug te draaien.
  Ad punt 5: Zonder dat we het beseffen blijft Rusland nu en in de toekomst steeds meer de Europese markt voeden. Ondanks de sancties! Daar heeft een minister van EZ al helemaal geen invloed meer op!

  Concluderend kan dus gezegd worden:
  Vacature voor minister van EZ, die hernieuwbare duurzame energie projecten opent (met scherpe schaar voor de lintjes). Verder een luizen baantje met uitgeholde inhoud.

  Nog iets over Kamp: hij trekt zich terug en gaat achter de geraniums zitten want hij is moe! Hij kan ook niet gebruikt worden voor een andere positie, omdat hij moe is en daardoor niet efficient ingezet kan worden. Bij het afscheid krijgt hij van de Partij van de Dieren een kanarie in een kooitje. Standaard geschenk voor ministers die met pensioen gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s