Waarom je de privacy-verklaring van het CVW niet moet ondertekenen.

Waarom niet? Omdat het een onduidelijke, verwarrende verklaring is. Omdat het lijkt op een privacy-verklaring, maar eigenlijk een toestemmingsverklaring is. Door je handtekening te zetten geef je namelijk toestemming tot inspectie van je huis. Door je handtekening niet te zetten, geef je daar geen toestemming voor.

Maar nou is het gekke, dat staat nergens op het formulier.  Daar kom je pas achter als je zegt dat je je privé-gegevens graag privé wil houden. Dan krijg je opeens een rode kaart en word je van het veld gestuurd. Hè, denk je dan, ik heb toch niets verkeerds gedaan?

Jawel, zegt de mevrouw van het CVW. U weigert uw huis te laten inspecteren en dat kunnen wij niet goed vinden. Dat gaan wij tegen de gemeente zeggen en die zal u dan op het matje roepen. En bij een zware beving zoekt u het verder zelf maar uit. Dan staat u er alleen voor. Had u maar moeten tekenen.

Stel je voor, het kan dus zo gaan:
Je tekent de privacy-verklaring niet en het CVW zegt dan: u weigert uw huis te laten inspecteren. Het CVW stuurt vervolgens een brief naar de gemeente waarin staat dat je geen toestemming hebt gegeven tot inspectie en je huis dus niet veiliger gemaakt kan worden. Vervolgens krijg je de gemeente op je dak. En of dat nou zo veilig is bij een niet-geïnspecteerd huis…….

Maar het kan ook zo gaan:
Wij, bewoners van Groningen, zeggen met ons allen tegen CVW/NAM:
als jullie met onduidelijke formulieren komen die niet aan de wettelijke regels voldoen, dan krijgen jullie ons op je dak. Dan sturen wíj een brief naar de regering en het parlement waarin staat dat wij geen toestemming meer geven tot het winnen van gas uit de Groninger bodem.

Dan staan niet wij maar júllie er alleen voor.

Een gedachte over “Waarom je de privacy-verklaring van het CVW niet moet ondertekenen.

  1. Gerrit Wigger

    Een formulier onderteken, dan zit je er aan vast?! Als het CVW nu dit officieel in overeenstemming met de gemeenten uitgeeft, dan zie ik er geen probleem in. Echter op het formulier dient alleen de inspectie die uitgevoerd is genoemd te worden. Als de bewoner het dan ondertekend, dan kun je verder. Er moet dus ook in vermeld staan dat vervolgschade na de ondertekening (datum) weer opgebracht kan worden met additionele schade toekenning. Als je geen inventarisatie pleegt krijg je ook nooit geen hoogte van de schade (gevallen). De bewoners van het aardbevingen gebied moeten verder! Snel, adequaat, waardevermeerdering maatregelen en waardevermindering compensatie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s