Banenstapelaar Hans Alders is Groningen alweer zat

Hoeveel banen kan een mens hebben? Ikzelf heb aan één baan mijn handen al vol. Maar er zijn mensen die aan geen tien banen genoeg hebben. Banenstapelaars worden ze wel genoemd.

Schermafdruk 2018-03-01 12.41.41Hans “bijbaan” Alders is er zo een. Sinds mei 2015 is hij Nationaal Coördinator Groningen Aardbevingen. Op het moment dat hij in dienst trad had hij al een hele rits banen en baantjes: adviseur, bestuurslid, president, commissaris, zzp-er, lobbyist. You name it, he did it.

Hij is nu 5 maanden aan het werk in Groningen en kennelijk verveelt hij zich nu al. Want hij heeft er een nieuwe baan bij: voorzitter Omgevingsraad Schiphol. Hij richt zijn vizier nu alweer op iets anders.

Wij kunnen dat niet doen, ons vizier op iets anders richten. Wij leven ín ons vizier: de aardbevingen en alle ellende van dien. Wij kunnen hier niet weg, banenstapelaar Alders wel. Hij is hier niet voor ons, hij is hier voor zichzelf. Om zijn CV te verrijken en zijn netwerk uit te breiden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s