Eigen schuld, dikke bult. Geen rechtsbijstandverzekering voor Groningers.

RTV Noord heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om in Groningen een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als fictieve inwoner van zowel Loppersum als de stad Groningen is bij grote spelers op dit gebied (DAS, ARAG, Univé, Rabobank) een rechtsbijstandverzekering aangevraagd. In alle gevallen luidt de boodschap van de verzekeraar: u woont in een aardbevingsgebied en kunt dus geen rechtsbijstandverzekering bij ons afsluiten.

Het antwoord op de vraag maar waarom dan niet, luidt: “omdat je een brandend huis ook niet kunt verzekeren”. Je kunt een huis alleen verzekeren vóórdat het in brand staat. Daar zit wat in, eerlijk is eerlijk.

Maar nu komt het.

Groningers in het aardbevingsgebied hadden dus een rechtsbijstandverzekering moeten afsluiten vóórdat Groningen in brand kwam te staan. Voordat er sprake was van aardbevingen. Volgens de verzekeraars is dat vóór het jaar 2006, toen er een aardbeving van 3.5 plaatsvond in Westeremden. Vanaf die datum was voor Groningers ‘niet geheel onvoorzienbaar’ dat er een geschil kon ontstaan als gevolg van de bevingen.

In 2006 ontkende de NAM nog dat aardbevingen ook maar iets te maken hadden met de gaswinning. Die bevingen, die waren niet hun schuld.
De rechtsbijstandverzekeraars zeggen nu eigenlijk: Groningers hadden in 2006 moeten voorzien dat de NAM loog. Eigen schuld, dikke bult.

Ik denk dat ik al mijn verzekeringen maar opzeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s