NAM: aardbevingsdreiging neemt af

Dit schrijft de NAM in de door hen zelf uitgebrachte krant voor inwoners van Groningen. Een krant die bedoeld is om ons gerust te stellen.

Ik citeer:

“We onderzoeken wat er in de diepe ondergrond gebeurt en wat de gevolgen daarvan zijn aan de oppervlakte. Dat noemen we de aardbevingsdreiging. Deze is lager dan we in 2013 aannamen. Voor Groningers gaat het natuurlijk vooral om veilig wonen. Om daar iets over te kunnen zeggen, moeten we ook kijken naar de krachten waar huizen en gebouwen aan worden blootgesteld en naar de sterkte van huizen. We noemen dit het aardbevingsrisico. Er is nu nog niet voldoende informatie beschikbaar over de sterkte van Groningse huizen.“

Volgens de NAM neemt de aardbevingsdreiging af en is over het aardbevingsrisico nog niet voldoende informatie beschikbaar. De dreiging en het risico zijn dus twee verschillende dingen volgens hen. Dat op zich vind ik al knap verwarrend.
Maar daar komt nog bij dat ze nog steeds niet door hebben dat de Groningse huizen nooit gebouwd zijn om aardbevingen te doorstaan. Dat al die duizenden schademeldingen van de laatste jaren daar het bewijs van zijn. Dat daar geen sensoren, inspecties en schud-proeven (?) meer voor nodig zijn.

NAM: “Komend halfjaar verwachten we grote stappen te maken. Dan kunnen we ook concreter zijn over het aardbevingsrisico”.

De NAM werkt aan vertrouwen. Goed bezig NAM, ga zo door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s