En nu nog een Juridisch Bevingsloket

Binnenkort komt er een speciale ‘Bevingskamer’ bij de Rechtbank Noord-Nederland. De kamer gaat zich bezighouden met geschillen over de schadeafhandeling en andere juridische zaken die met de aardbevingen te maken hebben.

Het wordt steeds duidelijker dat de NAM zich niets van juridische regels aantrekt. Ze hebben gewoon hun eigen ‘wetboekje’ gemaakt. Vol met regeltjes en procedures, waarmee ze ons voor het blok zetten. Nee Meneertje , achterstallig onderhoud vergoeden wij niet, schade aan de fundering ook niet en verzakking is al helemaal niet onze schuld. Nee Mevrouwtje, die scheur zat er al vóór we hier begonnen te pompen.

De NAM wekt de indruk dat het allemaal volgens de regels van de Mijnbouwwet gaat, maar dat is niet zo. Dat begint tot steeds meer mensen door te dringen. Er worden daarom de komende jaren meer rechtszaken tegen de NAM verwacht. Vandaar nu deze gespecialiseerde kamer. De stap naar de rechter wordt makkelijker, als je weet dat er rechters met verstand van zaken zitten. Goed nieuws dus!

Maar, er moet nog iets gebeuren. Er moet ook een “Juridisch Bevingsloket” komen. Waar je met al je vragen terecht kan. Waar je met je schaderapport in de hand naar toe kunt om dit te bespreken met een “bevingsadvocaat”. Waar je een rechtzaak tegen de NAM kunt beginnen. Waar proefprocedures gestart kunnen worden. Waar…….

Waar we de NAM kunnen dwingen zich aan de Mijnbouwwet te houden. Zoals dat hoort in een rechtsstaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s