In Groningen wonen geen ezels

Met veel bombarie is Nederland onlangs verteld dat de gaswinning in Groningen afgebouwd gaat worden. ‘Hoera’, riep gans het land, dat probleem is opgelost. ‘Eerst zien, dan geloven’ riepen de Groningers in koor. En dat roepen we niet voor niets, want er zijn ons al zoveel wortels voorgehouden, dat we ezels zouden zijn als we dit zomaar zouden geloven.

Het jaar 2030 is nog heel ver weg, als je al sinds 2012 zit te wachten op een veiliger huis. Als je al tien inspecteurs, vijf constructeurs, twintig rapporten, vier woonbegeleiders, en drieduizend NAM-smoezen verder bent en je kinderen niet meer in hun eigen bed durven te slapen, want er zitten zulke grote scheuren in het plafond. Of als je al drie jaar in een container woont ter grootte van een kippenhok, en de NAM zijn handen van je afgetrokken heeft, en ook de gemeente de andere kant op kijkt.

donkey-2996965_1920En dat dan vervolgens Wiebes zegt dat je huis misschien, waarschijnlijk, vrijwel zeker toch niet veiliger gemaakt gaat worden. Want de gaswinning gaat naar beneden (wanneer?) en daardoor wordt je huis vanzelf veiliger (herstellen scheuren zichzelf?).
Wiebes: “Ik zou verbaasd zijn als er ook maar één Groninger is die het goed vindt dat zijn huis wordt platgegooid of versterkt als dat niet nodig is”.

Niet nodig, meneer Wiebes? De aardbevingen gaan gewoon door hoor, gisteren was alweer de 31e beving van dit jaar en het einde is nog lang niet in zicht, ook na 2030 niet.

Dus de vraag is: wie is hier de ezel?

4 gedachtes over “In Groningen wonen geen ezels

  1. Met pijn in mijn hart herinner ik me de mediastunt op 4 december 2016. Alle mainstream media hadden categorisch weggekeken van Standing Rock, en nét op de dag dat CNN kwam kregen ze bericht dat de pipe-line gestopt was, dus wat zag de wereld??? Feest, ze hebben wat ze willen….waarna we verder gaan tot de orde van de dag….. We hielden ons hart vast, en niet voor niets; de toezegging was enkel voor de beelden die de ontwakende massa weer in slaap konden sussen. Oliemaatschappijen zitten aan de knoppen van de publieke opinie en propagandamachine…..ook nu weer. Gelukkig weet iedereen dat het gas in 2030 toch wel op is, en dat we ons niet meer de mond laten snoeren……maar hoe blijf je geweldloos en ga je niet schreeuwen???? We hebben elkaar zo hard nodig. Iedere dag verbind ik me met het kamp ‘ons land, ons lu’, ook al loop ik hier rond in het Haagse, en reis zo vaak ik kan naar Groningen om elkaar helpen op te staan, te blijven staan. …De aarde zelf roept, trilt en schudt ons wakker, ik houd hoop….against all odds….omdat de waarheid zal zegevieren….omdat het de Waarheid is.

    Like

  2. “Ik zou verbaasd zijn als er ook maar één Nederlander is die het goed vindt dat onze huizen niet worden versterkt als dat nog heel hard nodig is”.
    Maar nee, ik ken er zo al twee: Rutte en Wiebes. En Schotman zal het ook worst wezen onder welke omstandigheden wij gedwongen worden te wonen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s