De vlag kan nog niet uit in Groningen

DZjTcNrWsAA_b1P
Tekenaar: Pluis

Als er jarenlang niet naar je geluisterd is en plotseling wel, sta je even raar te kijken. Je hebt jarenlang gepraat, geroepen, geschreeuwd en niemand hoorde je. En dan opeens, van de ene dag op de andere, worden je gebeden verhoord. De gaswinning gaat naar nul.

Waar komt deze onverwachte draai vandaan? Een VVD-regering die maatschappelijk belang boven economisch belang zet, is even onwaarschijnlijk als mijn poes die opeens begint te praten. Het is al lang bekend dat het aardgas rond 2030 op zal zijn. De regering presenteert dan ook een bestaand feit als een overwinning voor Groningen. Een typische Rutte-truc om te verbloemen dat ze geen zin hebben de rekening van de versterkingsoperatie te betalen.

Ben ik te cynisch? Misschien, maar feit is dat mijn gebeden nog steeds niet verhoord zijn. Ik wil mijn rust terug, me veilig weten in mijn huis. Ik wil met andere dingen bezig dan wachten op de afhandeling van mijn schade of de dreiging van een verminkende versterking van mijn huis en mijn dorp. En ik wil dat niemand hier meer in hongerstaking hoeft te gaan om zijn recht te kunnen krijgen.

Het jaar 2030 is nog ver weg en de aardbevingen gaan ondertussen gewoon door. In Nederland kan de vlag uit, maar in Groningen nog lang niet.

Een gedachte over “De vlag kan nog niet uit in Groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s