Last van aardbevingsstress?

Meld je dan aan bij Lentis en je psychische klachten door aardbevingen verdwijnen als sneeuw voor de zon. “We leren je effectief met je problemen om te gaan en je klachten de baas te worden”. Nou, dat wil ik wel. Ik ben benieuwd hoe Lentis mij kan helpen en lees hun informatie door. Ze hebben het keurig voor me op een rijtje gezet, wat fijn.

Ik lees over aardbevingen en dreiging, een gevoel van onveiligheid, gebrek aan controle en een risico op herhaling. “Je kunt het idee hebben dat het je door ‘een ander’ wordt aangedaan”. Pardon, wat beweren ze hier? Doe ik mezelf de aardbevingen aan, maar heb ik het waanidee dat het door ‘een ander’ komt? En wie mag die ander dan wel zijn en waarom staat het tussen aanhalingstekens?

stamp-895385_1280

Ik heb weleens geprobeerd een aardbeving op te wekken, maar er bewoog nog geen theelepeltje. En stress gaf het me al helemaal niet, integendeel, ik kreeg de slappe lach. Nee Lentis, hier slaan jullie de plank helemaal mis. Ik héb geen gevoel van onveiligheid, ik bén onveilig. Ik héb niet het idee dat het me door ‘een ander’ wordt aangedaan, het wórdt me door de NAM en de Staat aangedaan.

Mijn aardbevingsstress gaat pas over als ik weer veilig ben en niet eerder. Tot die tijd zijn mijn klachten een normale reactie op een abnormale situatie. Een situatie waar jullie niets aan kunnen veranderen, ook niet met jullie cursus “Geen paniek”. Ik pas.

Update juni 2021

Ik neem een kijkje op de site van Lentis. Er staat nog steeds ‘een gevoel van onveiligheid’. We zijn 4 jaar verder en ze snappen er nog altijd niets van.

4 gedachtes over “Last van aardbevingsstress?

  1. Marlies Bosch

    Tjee…. je hebt zeker erg goed geslapen vannacht dat je de nep-boodschap van Lentis zo feilloos kunt ontleden? Zeggen ze dat ook bij seksueel misbruik, dat je het ‘gevoel’ kan hebben dat je dat door een ander is aangedaan??? Dank je Ingrid Verbeek voor je weer glasheldere uiteenzetting!!
    Lees trouwens over anderhalve week een interview met Ingrid in Spreek!, het bisdomblad van bisdom Groningen-Leeuwarden over ‘veiligheid’.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s