Rutte komt naar Groningen, tip 1

Beste Mark,

Fijn dat u naar Groningen komt. Om uw gasbezoek een succes te laten worden, krijgt u van mij wat tips. Vandaag tip 1.

“Heeft u ook schade” is de meest gestelde vraag aan een Groninger. Meestal gesteld door een niet-Groninger. Als ik de vraag krijg moet ik altijd eerst diep zuchten. Daarna antwoord ik: “Ja, natuurlijk heb ik ook schade, net zoals alle andere inwoners van Groningen. Maar de schade is veel groter dan alleen fysieke schade. Het gaat ook om niet-fysieke schade, zoals stress, onveiligheid en onzekerheid”.

Foto-Bart-Maat-ANP“Eehh”, reageert de vragensteller dan vaak, “ik wist niet dat het zo erg was”. Ja, zo erg is het en dat zou iedereen in Nederland, u ook, onderhand moeten weten. Dus vraag niet naar de bekende weg. Maar vraag naar de last die iemand ondervindt van de gaswinning en wat er moet gebeuren om die last weg te nemen.

Stelt u mij deze vraag, dan is mijn antwoord:  “Ik heb veel last van de gaswinning. Mijn huis wordt langzaam vernield en ik voel me vaak moedeloos en machteloos. Mijn toekomstperspectief is onzeker, overleeft mijn huis de voorspelde zware bevingen, overleef ik het? Bovendien sta ik er alleen voor tegenover twee machtige partijen: de NAM en mijn eigen Overheid”.  

Als u daarna vraagt: “wat moet er gebeuren”?, vertel ik u dat ik wil dat u uw verantwoordelijkheid neemt. Dat u ervoor zorgt dat Groningen weer veilig wordt, dat levenszekerheid voorrang krijgt boven leveringszekerheid. En ik wil ook dat u zegt: “wij dealen wel met de NAM, daar heeft u voortaan geen last meer van.” En dat u dit dan onmiddellijk regelt.

Tip 1
Vraag iedereen in Groningen: “welke last ondervindt u van de gaswinning en wat kan ik doen om die last weg te nemen?”

Binnenkort volgt tip 2, maar eerst gaat u nu oefenen met tip 1. 

3 gedachtes over “Rutte komt naar Groningen, tip 1

  1. Frits Erkelens

    Hoe om te gaan met een minister-president die eigendommen van mensen laat vernielen, maar wel over de waarde van die eigendommen belasting laat betalen door de gedupeerden?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s