Kofferwoningen

Na wisselwoningen hebben we in Groningen nu ook kofferwoningen. Dat zijn gemeubileerde woningen waarin gedupeerden van de gaswinning maandenlang moeten wonen. Ondertussen worden hun eigen huizen versterkt. Om er te kunnen wonen, heb je wel een koffer nodig.

Wethouder Usmany van Appingedam is er – als enige – enthousiast over:  ‘Mensen hoeven alleen een koffer met kleren en toilettas mee te nemen, ze kunnen er zo in’, prijst ze de woningen aan. Stel u voor, maandenlang wonen in een huis waarin je helemaal niet wilt wonen. En dan niet eens je eigen spulletjes om je heen hebben. Dat is dubbel afzien.

luggage-1643010_1920 (1)

In de kofferwoningen is geen plaats voor huisdieren*. Te klein waarschijnlijk en stel je voor dat de kat op de gemeubileerde bank plast. Daarom stelt wethouder Usmany, dierenvriend die ze is, haar huis beschikbaar voor alle huisdieren van de kofferbewoners.

Maar wat nu als je geen koffer hebt?

* reactie CVW
19030666_428155764249564_1038649678585442259_n

2 gedachtes over “Kofferwoningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s