Woordvoerder NAM zwaait indrukwekkend af

Door alle aandacht voor de verkiezingen is het bericht dat Sander van Rootselaar ermee stopt, blijven liggen. Drie jaar lang was hij het gezicht en de stem van de NAM. Na elke calamiteit (een ingestort huis, een aardbeving, een boze Groninger, een zoekgeraakt rapport) mocht hij op TV komen. Dan legde hij rustig en duidelijk uit dat het niet de schuld van de NAM was. Dat vond ik altijd heel betrouwbaar overkomen en stelde mij  meteen gerust.

Foto-RTV-Noord
Hij vindt het jammer dat hij nu weggaat, want: “een indrukwekkende tijd eindigt met mijn vertrek”. Dit begrijp ik niet helemaal. Bedoelt hij dat hij deze indrukwekkende tijd meeneemt naar zijn volgende baan bij South Stream? Of dat hij er persoonlijk voor gezorgd heeft dat deze drie jaar indrukwekkend waren? En hoe heeft hij dat dan gedaan en vooral waarom? Jeetje, misschien was het wel te indrukwekkend voor hem en heeft hij er psychische schade door opgelopen. Kortom, hij laat veel onbeantwoorde vragen achter.

En dat zit me niet lekker. Als dit het einde van een indrukwekkende tijd is, wat komt er dan hierna? Begint er een andere tijd of is dit het einde der tijden? Het maakt me bang, dit is nog verontrustender nieuws dan de uitslag van de verkiezingen. Ook het kreunend vastlopen van de versterkingsoperatie is er niets bij.

Daarom wil ik Sander wat vragen. Wil je alsjeblieft woordvoerder van de NAM blijven en niet naar South Stream gaan.  Jouw rustige en betrouwbare aanwezigheid zorgt ervoor dat ik elke calamiteit aankan. Of die nou indrukwekkend is of niet.

Sandertje, ik kan niet zonder jou.

Een gedachte over “Woordvoerder NAM zwaait indrukwekkend af

  1. Marlies

    Hoe je dat toch weer prachtig in woorden vat… ik heb er maar eens een stukje over geschreven in het parochieblad van vier parochies in en om Groningen…. onder de titel “Verrijzenis of herrezen?”…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s