De 30e Kerst sinds het begin van de aardbevingen

In 1986 vond in Assen de eerste aardbeving als gevolg van de gaswinning plaats. We vieren dit jaar de 30e Kerst sinds het begin van de aardbevingen. Ook al is de NAM het hier niet mee eens, want volgens hen was de eerste aardbeving pas in 1991. Er is een inmiddels volwassen generatie opgegroeid met bevingen. Voor hen is het ‘gewoon’ dat de grond trilt en beeft, ze weten niet beter. Maar leuk is anders.

Er is een nog jongere generatie die met steeds zwaarder wordende bevingen opgroeit. Die les krijgt in noodscholen, omdat de oude school niet veilig meer is. Die hun eigen angst weerspiegelt ziet in de ogen van hun ouders. Dat is de generatie die nu leert “wat te doen bij een aardbeving”. Rijkelijk laat, als je het mij vraagt.

En er is de generatie van vóór de gaswinning. Dat is de generatie die eerst blij was met het aardgas en daarna meemaakte dat de grond ging bewegen. De eerste scheuren in de huizen zag verschijnen en de NAM aansprakelijkheid hoorde ontkennen. En nu hun thuis en hun pensioen verwoest ziet en verzucht: ‘was het aardgas maar nooit gevonden, het heeft ons alleen maar ellende gebracht’.

gebreidhuisje-circleAl deze generaties vieren dit jaar de 30e Kerst sinds het begin van de aardbevingen. Wilt u ook dat het hier ophoudt? Wilt u ook dat we in 2017 de 1e Kerst sinds het einde van de aardbevingen kunnen vieren? Wilt u ook dat de vierde generatie opgroeit zonder aardbevingen?

Kom dan in beweging, er zijn mogelijkheden genoeg:

Word lid van de Groninger Bodem Beweging

Lees de Nieuwsbrief van het Gasberaad

Meld je aan bij Save Groningen

Brei voor Groningen

Doneer aan Recht voor Groningen

Volg Fb-platform Houd Groningen Overeind (HGO)

Bescherm de Groninger Monumenten

Alvast een hele fijne Kerst 2017 gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s