NAM opent LZGV-loket: voor zoekgeraakte gevoelens van veiligheid

“We moeten de mensen het gevoel van veiligheid teruggeven” las ik vorige week in de krant. Het ging over Groningen en hoe de mensen daar hun gevoel van veiligheid zijn kwijtgeraakt. Het zal je maar gebeuren, wat verschrikkelijk!

Gelukkig gaat de NAM er wat aan doen. Ze openen namelijk binnenkort in Assen een loket voor zoekgeraakte gevoelens van veiligheid (LZGV). Daar ga je dan naar toe, je trekt een nummertje en na een paar maanden kun je je teruggevonden gevoel van veiligheid ophalen. Weliswaar ietwat verlept en verdort, maar toch.

Eindelijk een loket waar we wat aan hebben. Alhoewel. Na er wat langer bij stilgestaan te hebben, begon ik me toch zorgen te maken. Hoe weet je nu of je wel je eigen gevoel terugkrijgt en niet dat van een ander. Ik ben namelijk best wel aan mijn eigen gevoel gehecht.

Ik heb daarvoor een oplossing bedacht (geen dank). Vanaf vandaag laten we ons gevoel van veiligheid, mits aanwezig, registreren bij de NAM. In hun grote database met privé-gegevens over alle Groningers is vast nog wel een laatje leeg.

U levert een foto in, waarop uw gevoel van veiligheid duidelijk zichtbaar is, zonder glimlach. Op de achterkant van de foto zet u uw BSN. Raakt u uw gevoel onverhoeds kwijt (kan zomaar gebeuren in Groningen, ook in Friesland en Drenthe trouwens, maar dat terzijde), dan gaat u naar het LZGV, trekt een nummertje en na een paar ……………………..

Ik zou u hier graag mijn foto laten zien, maar helaas, ik ben mijn gevoel van veiligheid sinds 16 augustus 2012 kwijt.

Oh ja, de opening is op 24 september bij de NAM in Assen. Valt mooi samen met “de NAM gaat beven” 😉.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s