Bestaat de contourenlijn eigenlijk wel?

Ik woon binnen de contourenlijn en daar ben ik heel blij mee. Want ik hoor bij de gelukkigen wiens huis versterkt gaat worden en opgetuigd met kraaltjes en spiegeltjes. Ook heb ik zonnepanelen op mijn dak, gekregen van de NAM. Een rechtsbijstandsverzekering heb ik niet, want volgens de verzekeraars ‘kun je een brandend huis niet verzekeren’. Dat is wel een minpuntje.

Wat ik wel krijg, als het aan minister Kamp ligt, is de omgekeerde bewijslast. Die krijg ik omdat ik binnen de contourenlijn woon. Woonde ik erbuiten dan kreeg ik hem niet. Gevalletje van domme pech.

Wat ik me nu afvraag is: bestaat die lijn eigenlijk wel en wie moet dat bewijzen?
Bij de niet-omgekeerde bewijslast is het aan mij om te bewijzen dat hij bestaat. Ik beweer binnen de contourenlijn te wonen, bewijs dat dan ook maar.

Bij de omgekeerde bewijslast ligt dat anders. Dan moet de lijn zelf bewijzen dat hij er ligt. Hoe kan de lijn dat bewijzen is dan de vraag. Hier gaan onafhankelijke onderzoekers de komende jaren onderzoek naar doen. In opdracht van Kamp.

Een gedachte over “Bestaat de contourenlijn eigenlijk wel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s