En God zag dat het niet goed was

Ik heb jullie de herenboeren gegeven om de arbeiders uit te buiten

Ik heb jullie het strokarton gegeven om het water te vervuilen

Ik heb jullie gouden bergen beloofd maar de krimp gegeven

Ik heb voor jullie de Blauwe Stad gebouwd en die staat nu te koop

Ten einde raad heb ik jullie de aardbevingen gegeven

En verniel ik jullie huizen en prachtige kerken

En nóg worden jullie niet boos

Wat kan ik nou nog meer doen?

God

3 gedachtes over “En God zag dat het niet goed was

 1. Gerrit Wigger

  Boosheid heeft geen zin. Jan Terlouw heeft het in zijn laatste boek aangegeven. Nederland wordt geregeerd door het kapitaal. Shell en Exxon Mobil bepalen hoe boos we mogen worden. Hiermee plaatsen zij zich nog boven God! De ambtenaren zorgen dan, door het rechtssysteem in Nederland te gebruiken, dat dit soort bedrijven buiten schot blijven. Dat is de kracht van het kapitaal. Corruptie en fraude kan blijven plaatsvinden doordat zelfs de hoogste rechters in Nederland daaraan meedoen.
  Terlouw geeft het in zijn boek al aan, de klimaatproblemen oplossen is een peulenschil. Voor de bevingen is al een oplossing aanwezig, maar de macht bepaald wat er gaat gebeuren. De oplossing voor de bevingen levert voorspoed op voor Groningen en Nederland! Dus waarom is een win-win situatie niet haalbaar?….Juist, de macht van het kapitaal zorgt ervoor dat de lobby geen kans krijgt. Tot zelfs in Brussel aan toe, om de Euro Parlementariërs te laten vertellen dat gas de transitie brandstof is!
  Groninger boos worden? Nee, we wachten af tot God zelf ingrijpt en dat ons bloed begint te koken door de klimaatveranderingen. Het is nog een kwestie van een aantal jaren. We moeten nog krachtiger worden in onze protesten. Maar meer subtieler en onafhankelijke wetenschappers gaan gebruiken.

  Like

 2. GeBo

  Gewoon, eh…… de belasting in het getroffen Gebied verhogen én het aardgas hier met een bevingstoeslag verhogen. Om de bevingschade te betalen. Door de eeuwen heen is de geldbuidel de beste tricker geweest Jan Kaas boos te krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s