NAM: ‘The show goes on’ en daar zijn we best wel trots op

oil-5451802_1920De NAM heeft het, met dank aan minister Kamp, voor elkaar. De roadshow die gaswinning heet, kan op de oude voet doorgaan. Lekker doorpompen en je niets aantrekken van de vernielingen die je daarmee aanricht. Na ons de zondvloed, denken de Staat en de aandeelhouders van Shell&Exxon/Mobil. Misschien dat er ooit, in de toekomst, minder gas gewonnen gaat worden. Maar dat hangt van wel 100 factoren af. Dus eerst maar weer heel veel en heel lang onderzoek doen.

Waar de NAM vooral content mee is, is het Meerjarenplan Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen. In Groningen afgekort tot MJP omdat wij weten dat de rest voor de bühne is. Glitter en glamour. Komt dat zien, komt dat zien. Hier wordt het onmogelijke mogelijk gemaakt. Vandaag met speciale bevingskorting!

Het MJP gaat ervoor zorgen dat Groningen veilig wordt. Ze gaan versterken en verplichten. Ze gaan opkopen en slopen. Ze gaan ontkrimpen en versimpelen. Maar niet te veel en niet te duur.

Aldus de NAM die de touwtjes van zowel gaswinning als schadeafhandeling stevig in handen heeft. Met als bedrijfsvisie: de vervuiler bepaalt een boel en betaalt een beetje.

En daar zijn ze bij de NAM best wel trots op.

Lees ook het Grote NAM Smoezenboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s