Is er nog vertrouwen in de toekomst?

Ik maak me zorgen over de toekomst van Groningen. Alle ogen zijn op dit moment gericht op het Meerjarenplan ter Redding van Groningen. Het promotieplan van Kamp, Alders en de NAM om met de gaswinning door te kunnen blijven gaan. Niets meer en niets minder.

Het Meerjarenplan vergroot het vertrouwen niet. Integendeel. Het plan focust op stenen, niet op mensen. Ons perspectief is het kwijtraken van onze leefomgeving zoals we die nu kennen. Wat we nodig hebben is een perspectief van veiligheid, van gelijke rechten als de rest van Nederland.

Daarom moet het probleem bij de bron worden aangepakt: de gaswinning. Geef ons de garantie dat de gaswinning binnen 2 jaar substantieel verminderd wordt (SodM advies). Dat geeft nieuwe hoop op een veilige toekomst voor onze kinderen en dat geeft herstel van vertrouwen.

En kom pas dan met een plan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s