De dag dat je wist dat komen zou………

Vandaag was zo’n dag. Dhr. Alders presenteerde ‘zijn’ plannen voor het redden van Groningen. Ik zat aan de buis gekluisterd tijdens zijn persconferentie. En deed ontzettend mijn best om te snappen wat hij zei. Maar hij praat zo snel en zo onvolgbaar en zo overtuigd van zichzelf dat ik al snel het spoor kwijtraakte. En ik had zo lang uitgekeken naar deze dag. De dag dat ik wist dat komen zou………

Wat me opviel was dat hij het vaak over zichzelf had. Ik dit en ik dat, ik zus en ik zo. Ik ben maar gestopt met turven toen ik bij de dertigste keer ‘ik’ was. Ik snapte het niet zo goed. Het plan is toch bedoeld voor ons, Groningers, de bewoners van het aardbevingsgebied? Een gebied dat vandaag door Dhr. Alders trouwens eventjes kleiner gemaakt is. Eventjes tussen de bedrijven en andere bijbanen door.

Zo’n dag dus. En de dag is nog niet voorbij. Straks de informatie-bijeenkomst in Loppersum. In gebouw Waardevol Leven. Ook dat nog. De bijeenkomst “Aardbevingsbestendig en kansrijk Groningen” vindt plaats in gebouw ‘Waardevol leven’.

Zal wel weer een ideetje van Dhr. Alders zijn. Daar is hij goed in, net zoals in praten. Maar zegt hij eigenlijk ook wat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s