Verkeerd NAM-kantoor beklad

RTV Noord: “Het NAM-kantoor in Loppersum is beklad. Op een van de muren van het pand staat de leus ‘Gasgeld=Bloedgeld’ te lezen. Het pand is bedoeld als ontmoetingsplek voor NAM-medewerkers en bewoners.”

Een paar maanden geleden.
Ik weet dat de NAM in het oude Rabobank-gebouw in Loppersum zijn intrek heeft genomen. Dat doen ze intussen in steeds meer woningen in het gasbevingsgebied, maar dit is de eerste keer. Ik ga ze bezoeken. Aan de buitenkant van het gebouw staat niets aangegeven. Naar binnen dus maar. Ik loop rechtstreeks een vergadering binnen. Zijn jullie de NAM? Nee, dat zijn wij niet. Die zitten aan de achterkant, u loopt door die bosjes, slaat rechtsaf en gaat de brandtrap op.

Ik begin te twijfelen. Verschuilt de NAM zich aan de achterkant op de eerste verdieping? Waarom doen ze dat? Zitten ze daar veiliger dan aan de voorkant of zijn ze bang voor leuzen op de muren? De trap op dan maar. Ik tref twee mensen achter een buro. Zijn jullie de NAM? Nee, wij zijn de beheerders van het pand. De NAM zit hier niet.
Hè? Maar dit is toch de ontmoetingsplek voor NAM en de bewoners. Zo’n plek waar de koffie klaar staat, je de krant kunt lezen en een praatje kunt maken. Ja, zeggen ze, dat klopt. Alleen de NAM drinkt liever koffie in Assen dan in Loppersum.

Ik ben bang dat de graffiteurs opnieuw aan de slag moeten, maar nu bij het NAM-kantoor in Assen.
Sorry, jongens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s