Kamp vindt bewijslast onzin

Omdraaien van de bewijslast hoeft niet volgens minister Kamp. Want bewijslast speelt pas een rol als je naar de rechter gaat. En, zegt Kamp, er zijn tot nu toe nul Groningers geweest die naar de rechter gegaan zijn omdat ze het niet eens zijn met de schadeafhandeling.

U en ik weten dat vanaf het moment dat je bevingsschade bij het CVW (= NAM) meldt, de bewijslast al een rol speelt. Want wat zegt de taxateur die de schade komt opnemen: deze schade komt door achterstallig onderhoud, die scheur komt door de vloerverwarming, dat gat is veroorzaakt door onrechtmatige verzakking. Als gedupeerde sta je met de mond vol tanden.

Het ergste is dat de NAM al deze onzin niet hoeft te bewijzen. Nee, het is aan de gedupeerde om te bewijzen dat de schade door de gaswinning komt en niet andersom. Ga er maar aan staan om dat te bewijzen, dat lukt geen mens.

En Kamp maar beweren dat de bewijslast bij de schadeafhandeling geen rol speelt.

We weten nu wel wat ons te doen staat: allemaal naar de rechter gaan, want alleen dan draait Kamp de bewijslast om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s