Het gas wordt duur betaald

Vandaag is bekend geworden dat er 170.000 panden in Groningen verstevigd moeten worden, waarvan 152.000 woningen. Het totaal aantal woningen in Groningen is 212.000. Dat betekent dat bijna driekwart van de woningen onveilig zijn. Dat zijn er ongelooflijk veel.

Ik probeer het te bevatten, maar het lukt me niet. Ik ben al de hele dag verbouwereerd, met stomheid geslagen, verbijsterd en in ongeloof.

Wat!! 152.000 huizen moeten vertimmerd worden, hoe dan en wat dan, wat houdt dat in, moeten we dan ons huis uit en wie betaalt dat. Moet ik daar blij mee zijn, want er wordt voor onze veiligheid gezorgd (?).

Ik ben helemaal niet blij, ik ben woedend. Het is toch van de gekke, want we hebben het hier over de gevolgen van de aardgaswinning. Over de gigantische schade die de NAM en de Overheid zelf veroorzaakt hebben in Groningen. We hebben het niet over een natuurramp, we hebben het over een door mensen veroorzaakte ramp. Die dus ook door mensen gestopt kan worden. Nu, vandaag, onmiddellijk.

Ik weet me pas veilig als de ramp bij de bron wordt aangepakt. Niet door mijn huis te verstevigen of mijn prachtige oude schoorsteen te vervangen door een aluminium nepding.

Blijf met je …..  van mijn huis af en draai als de sodemieter die gaskraan dicht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s