Ik wou dat ik een vleermuis was

Vandaag kwam de controleur kijken naar de natuurmaatregelen. Dat zijn maatregelen die niets met de versterking van ons huis te maken hebben, maar wel verplicht zijn. Vleermuizen, mussen en gierzwaluwen mogen niet de dupe worden van de bouwactiviteiten. Daarom wordt er goed opgelet dat ze niet gaan nestelen onder dakpannen die verwijderd moeten worden. Dat vind ik als natuurliefhebber een goede zaak.

Met grote zorgvuldigheid en liefdevolle aandacht zijn ze door de vijf maanden die de versterking duurde geloodst. De vleermuizen kregen prachtige nestkasten. Voor de gierzwaluwen werden speciale dakpannen neergelegd, ook al komen deze zwaluwen hier niet voor. Je weet maar nooit of er een verdwaalde langs vliegt. De mussen kregen het vriendelijke verzoek in de heg te nestelen.

De afgelopen maanden heb ik weleens gedacht: was ik maar een vleermuis. Dan zou er ook voor mij een nestkast gemaakt zijn, waar ik kon bijkomen van de versterkingsstress. Maar nooit, echt nooit, kwam er een controleur om te kijken hoe het met mij ging. Altijd kwamen ze voor de vleermuizen, mussen en gierzwaluwen die hier niet voorkomen. 

Daardoor ben ik nu uitgeteld en vliegen de vleermuizen en de mussen vrolijk rond.  En betrap ik mezelf op de natuuronvriendelijke gedachte: had dat niet andersom moeten zijn?Ik ga ff een paar weken hangen, om uit te rusten

Een gedachte over “Ik wou dat ik een vleermuis was

 1. Arnold Woldhuis ,al jaren lid GBB

  Uit het hart gegrepen.
  Dank voor deze bijdrage!! Chapeau 👍
  Ik lees het vast met meer sarcasme dan de schrijfster heeft bedoeld…..
  En het is een onbeschrijfelijke sneer naar onze overheid.
  Die geen empathisch vermogen heeft om dit te bevatten.
  Rutte C.S. en Kaag: Afserveren, Graag

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s