Slava Ukraini!

Ik kan het niet meer, schrijven over de Groningse gaswinningsellende. Nu Poetin Oekraïne aan het vernietigen is, is alles in een ander daglicht komen te staan. Er is oorlog in Europa. Mensen gaan dood, mensen zijn op de vlucht, kinderen worden geboren in schuilkelders, vaders nemen afscheid van hun vrouw en kinderen met een grote kans dat ze sneuvelen in de oorlog. Mensen houden tanks tegen met hun blote handen.

En ik zit me in Groningen druk te maken over het versterken van mijn huis en over de stress die me dat geeft. Het is opeens allemaal zo onbelangrijk geworden. Zelfs de discussie over het al of niet opendraaien van de gaskraan boeit me niet meer. Twee weken geleden zou ik er nog een boos blog over geschreven hebben. Nu niet meer. Als het de mensen in Oekraïne het leven kan redden zeg ik: draai die kraan maar open.

Gisteren ontving ik smartengeld, om het leed dat de gaswinning veroorzaakt te vergoeden. Het is een fiks bedrag. Twee weken geleden zou ik er blij mee geweest zijn. Nu niet meer. Ik heb het overgemaakt naar giro 555, omdat het leed van de mensen in Oekraïne onnoemelijk veel groter is dan mijn leed.

Slava Ukraini! Glorie voor Oekraïne!

RTVNoord heeft me geïnterviewd naar aanleiding van dit blog. Het is hier te lezen.

2 gedachtes over “Slava Ukraini!

 1. Marcel

  Ik denk dat je dit niet met geld kan oplossen. Het zal zeker verlichting geven (hopelijk komt het goed terecht), Poetin moet gestopt worden met sancties en hopelijk komen de Russen in opstand. Bovendien gaskraan open helpt ons niet en Oekraïne ook niet. Hoop dat je geen spijt krijgt, begrjip wel je emotie.

  Like

 2. Dennis

  Wat ben je een fantastisch mens, Ingrid! Iedereen zou zo moeten deugen, dan was er nu vrede op aarde! Ik doe met je mee, ook mijn aardbevingssmartengeld heb ik overgemaakt naar Giro555.
  Ik zeg niet hoeveel, maar geloof me, het gaat om het hele bedrag. En inderdaad, gooi die gaskraan maar helemaal open! Krijgen we nog meer smartengeld en kunnen we nog meer gaan deugen op kosten van een ander.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s