Het monstertje van Rutte

Ik heb een echt verschrikkelijke blunder gemaakt. Door mijn toedoen is er een monstertje ontstaan met extreem pijnlijke gevolgen voor Groningse gedupeerden. Ik heb de situatie totaal verkeerd ingeschat en schaam me de ogen uit de kop. Uiterst ongelukkig vind ik het, uiterst ongelukkig”*.

Premier Rutte aan het woord in de Tweede Kamer. Het monstertje waar hij het over heeft is de wachtrij “vol rollators” waar duizenden Groningers in gestaan hebben om in aanmerking te komen voor een subsidie waar van te voren al van bekend was dat er te weinig geld in de pot zat. Rutte is één van de mensen die dit wist.

Zijn conclusie over dit debacle: “Daar moeten we lessen uittrekken, om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt”.
En nu komt het dacht ik, nu gaat hij zeggen welke maatregelen hij gaat nemen. Nu ga ik de nieuwe bestuurscultuur zien. Een fris en fruitige Rutte die vol elan met een waanzinnig goed, onwaarschijnlijk origineel, geniaal en alle problemen in Groningen oplossend masterplan komt. Nu gaat hij…

Er valt een lange stilte in de Tweede Kamer.

Een

Lange

Stilte

Rutte: “Welke lessen dat zijn? Daar gaat staatssecretaris Vijlbrief over”.

*Citaat enigszins bewerkt door de auteur van dit blog


3 gedachtes over “Het monstertje van Rutte

 1. ritzemacher

  Men drinkt een glas, men doet een plas , en alles bleef zoals het was…
  Om maar eens een dooddoener uit de kast te halen.
  De arrogantie en neerbuigendheid van het westen is grenzeloos, de hebzucht en onvermogen zich in te leven tomeloos.
  We worden behandeld als het debiele neefje uit de provincie, een klopje op t hoofd, glaasje ranja en ophoepelen…
  Laat het provinciaal bestuur, en met name Paas en alle anderen , die over elkaar heen buitelen van verontwaardiging nu maar es hun tanden zien en es kijken of ze die holle vaten niet alleen hard kunnen laten klinken , maar ook es van zich af kunnen bijten!

  Like

 2. Cees Wildervanck

  Prima stuk! Het is een groot risico dat met een beetje meer subsidie en een beetje minder meer gaswinning Rutte straks goede sier maakt, en die Groningers toch hun zin hebben gekregen en nu niet meer moeten zeuren. Dat na het bekendworden van de resultaten van de Parlementaire Enquête Vijlbrief moet opstappen en dat daarmee de kous voor het Kabinet af is is ook al zorgvuldig uitgestippeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s