Geen bloemen, geen strikje

Mijn eerste reactie als ik deze tweet lees is: wauw! Bewonersvriendelijk, dat is gaaf. Ik zie het gelijk voor me: twee vriendelijke mannen bellen bij me aan, overhandigen me een bos bloemen en een pakketje met een strikje eromheen. Ze vertellen dat ze me persoonlijk mijn versterkingsadvies komen overhandigen. Oh, wat vriendelijk van u, reageer ik verrast, mag ik u uitnodigen voor een kopje koffie?

Pas in tweede instantie denk ik: wat zouden ze eigenlijk echt bedoelen met BVVA? Het antwoord staat op de site van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Een BVVA blijkt een versterkingsadvies te zijn dat met de bewoners besproken wordt in een coronaproof-spreekkamer of bij de bewoners thuis conform RIVM-richtlijnen. Niets bijzonders dus in deze tijden van corona, maar voor de NCG kennelijk wel. Anders zouden ze het niet op hun site vermelden en er ook geen nieuwe afkorting voor bedenken.

Mijn teleurstelling is groot: geen bloemen, geen bewonersvriendelijk versterkingsadvies met een strikje eromheen, geen gezellig kopje koffie met twee NCG-heren. Maar wel 12 maanden wachten op een advies dat tegen die tijd gewoon weer bewonersonvriendelijk overhandigd wordt, omdat de coronacrisis voorbij is. Zonder corona geen vriendelijkheid. Zo ken ik de NCG weer.

Een gedachte over “Geen bloemen, geen strikje

  1. Deze slaat er weer goed in. Waarbij de inbreng van satire de moedeloosheid vertolkt van een gang van zaken met het gezond verstand nauwelijks nog te bevatten. Zij het niet dat het zo langzamerhand wel duidelijk is dat schadeafhandeling geen onderscheid maakt tussen NAM en overheid.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s