Wandel mee met Bé

Wat ben je toch een boffer als je in Loppersum woont. Vergeet de aardbevingen, vergeet de kapotte huizen en vergeet de duizenden schades die pas in 2030 afgehandeld worden. Het doet er allemaal niet meer toe, want we kunnen nu ‘uit wandelen met Bé’. Als ik wandel, doe ik dat altijd met mijn hond, maar in Loppersum, oh mijn Loppersum kun je nu ook wandelen met de wethouder en die heet toevallig Bé. Vandaar.

boots-314411_1280Bé houdt van vette klei, dus de kaplaarzen moeten aan. Ook houdt hij van slecht weer, want: ‘Dan kun je met de koster praten over wat hij ziet en meemaakt’. Waarom je alleen bij regen een koster tegenkomt en niet bij zonneschijn is me een raadsel, maar Bé zal er wel verstand van hebben, hij is wethouder tenslotte.

Bé: ‘Door die wandelingen komen we dichter bij onze inwoners te staan’. Dat is zijn grootste wens, hij wil samen met jou en mij, op kaplaarzen in de regen in de vette klei dichtbij ons zijn. Iedereen die wel eens op kaplaarzen in de regen in de vette klei gewandeld heeft, weet hoe verbroederend dit werkt, hoe je een warm samengevoel krijgt en vrienden wordt voor het leven. En dat is wat Bé wil, vrienden worden voor het leven met alle 9.800 inwoners van Loppersum. Wat zijn we toch een ongelooflijke boffers.

Nu maar hopen dat die beloofde, hele zware aardbeving nog even op zich laat wachten.

5 gedachtes over “Wandel mee met Bé

 1. Ingrid,
  En anderen.
  Kom eens op de koffie. Bel of mail. Je weet niet wie ik ben wat me beweegt en hoe ik in het dossier sta begrijp ik. Daarmee voelt dit echt heel vervelend. Maar ja. Dat mag ook gewoon.

  Like

  1. Nicole van Eijkern

   Dag Bé
   Wij weten heel goed wie je bent en hoe je er in staat. Maar we zijn enorm teleurgesteld in je ‘tevredenheid’ met het plan vd NCG.
   We komen graag langs voor een toelichting!

   Like

 2. Nicole van Eijkern

  Dat is diezelfde Bé die tevreden is over het nieuwste plan van aanpak vd NCG.
  ………………….
  Tevreden!
  Wethouder Bé Schollema is tevreden over de uitkomst. Volgens hem is de versterking, die ruim een jaar stil heeft gelegen, nu vlotgetrokken. “En het is belangrijk dat lokale stuurgroepen meer ruimte krijgen. Zij kennen elke straat, ze weten meer over de huizen.’’
  …………

  Nou, dat wordt heel veel wandelen om dit goed uit te leggen aan zijn nieuwe vrienden….

  Geliked door 1 persoon

 3. Marlies Bosch

  He, wat vervelend en jammer dat ik
  a: niet in Loppersum woon
  b: ook schade aan mijn huis in Zuidhorn heb gemeld en keurig direct een mailtje terug kreeg dat ik over 15 maanden een berichtje terug kan verwachten!!
  Zo schiet het lekker op allemaal!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s