Verblind door de zon

Zie ik de scheur in de muur van mijn werkkamer niet meer. Heeft het dak boven mijn hoofd nooit vervaarlijk gekraakt bij wéér een aardbeving. Is alle mijnbouwschade rap en ruimhartig vergoed. Woont niemand meer in een te krappe wisselwoning. Zijn er geen huwelijken kapot gegaan door jarenlange stress. Groeien kinderen veilig en zorgeloos op.

sun-465936_1280Is de gaswinning gestopt, zijn onveilige woningen versterkt en is iedereen gecompenseerd voor de jarenlange onzekerheid en gedorven levensvreugde. Heeft de Parlementaire Enquête Gaswinning het falen van de Nederlandse Overheid blootgelegd en voor altijd een einde gemaakt aan de winning van fossiele brandstoffen. En zitten de bestuurders en aandeelhouders van Shell en ExxonMobil in de gevangenis.

Verblind door de zon, zie ik dat alles goed komt in Groningen.

Een gedachte over “Verblind door de zon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s