Wie vangt me op als ik val?

IMG_20180505_075904

Een meisje hangend aan een slagboom. Twee mensen staan klaar om haar op te vangen, toevallige voorbijgangers vermoed ik, die onmiddellijk in actie zijn gekomen. Het meisje weet zich veilig, want als ze valt wordt ze gered. Zo hoort het te gaan, als een mens in gevaar is. Kunnen vertrouwen op hulp, weten dat je er niet alleen voor staat.

Stel je voor dat ze het kind hadden laten hangen, omdat er eerst onderzocht moest worden of de slagboom wel sterk genoeg was. En dat het rapport dan naar een commissie ging, die drie weken nodig had om het te lezen. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat het de schuld van het meisje was dat ze daar hing en dat het niet aan de slagboom lag. Dat ze het verder zelf maar uit moest zoeken.

Moeilijk voor te stellen?
En toch is dit precies wat er tot op de dag van vandaag in Groningen gebeurt.

 

5 gedachtes over “Wie vangt me op als ik val?

 1. A.j. Broekema

  Ik heb vanochtend twee flessen smoothies gebracht aan de beheerders die letten op de persoon die in hongerstaking is, tegenover het centrum voor veilig wonen. Snap niet dat het CVW die man daar zo laten wegkwijnen, terwijl de medewerkers van het Centrum Veilig Wonen in een dag een salaris ontvangen die veel meer is dan de schade die de betreffende persoon heeft. Met de tijdelijke commissie mijjnbouwschade is het al precies hetzelfde.
  Als de tijdelijke commissie mijnbouwzaken je bellen, ik heb ondertussen al 4 medewerkers van de commissie aan de lijn gehad, hebben ze nog niet eens je dossier doorgenomen.
  De een zegt dat het dossier nog niet compleet is en dat de foto’s, die waren gestuurd nog missen, terwijl ik een brief had van de tcmz dat de foto’s in het dossier zaten.
  Ik had een meneer Wim Burgers aan de lijn, die begon te praten en waar je niet tussen komen komen. Ik heb hem een mail gestuurd met de inhoud dat ik niet tevreden ben en ik hierover niet te spreken ben, omdat hij me niet liet uitspreken en mij probeerde in een bepaalde richting te duwen.
  Hiij had mij zijn 06 nummer gegeven, maar toen ik dat nummer belde werd gezegd dat ik hem per mail kon bereiken, maar hij vergat zijn mailadres op te geven.
  Dus weer bellen en bellen met tcmz om een mailadres van Burgers.
  Maar bij de tcmz kende niemand hem. Ik heb toen gezegd tegen de heer Omvle ik stop hiermee en wil vanaf nu schriftelijk met tcmz en heb opgehangen. Ik heb gisteren een mail gehad dat ze mijn mail hadden ontvangen en ik zou binnen 5 dagen bericht krijgen (van de automatische beantwoorder). Zal me benieuwen.

  Like

 2. SiKo

  Misschien moeten we elkaar gewoon niet laten vallen…;
  ook niet als we elkaar los (moeten) laten.

  Laat elkaar vrij…,
  laat elkaar niet los…,
  laat elkaar niet vallen…,
  laat elkaar vrij elkaar los te laten…
  laat niet los wat je vast wilt/moet houden…
  laat maar…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s