NAM doet niet aan nepnieuws

In 2015 is begonnen met de versterkingsoperatie. Aan ambities was geen gebrek, maar aan concrete uitvoering wel. Vanaf het begin wou het niet vlotten (lees hier), ook dit jaar nog niet. Van de inspecties zijn er 3.700 van de 5.000 uitgevoerd en er zijn 200 panden versterkt (nog 19.800 te gaan). De onzekerheden in Groningen stapelen zich op, schrijft Marjoleine de Vos terecht in de NRC.

Bas van der Schot
nepnieuws (Volkskrant)

Maar onverwachts komt de NAM ons nu te hulp. Met nieuw onderzoek waaruit blijkt dat er ‘slechts’ 2.800 huizen versterkt hoeven te worden. Slechts 2.800, is dat geen geweldig nieuws! En zo vlak voor de Kerst, een geweldige timing. Wel jammer dat onze Nationaal Coördinator Groningen, Dhr. Hans Alders gelijk roet in het eten gooit. Hij is het niet met de NAM eens, volgens hem zijn het er echt véél meer. Nou zit hij er vaker naast, denk aan Schiphol en Lelystad, dus hem geloof ik niet meer. Ik heb veel meer vertrouwen in de blauwe ogen van de NAM.

Er is aan het einde van dit jaar dus toch nog heuglijk nieuws. De versterkingsoperatie die van Groningen een bouwput zou maken, gaat niet door. Er gaan een luttel aantal panden versterkt worden. Dat blijft voor de betreffende bewoners natuurlijk vreselijk, ‘want je huis is toch je thuis’ (enige citaat van Alders waarin hij het bij het rechte eind heeft). Maar het grote vernielen van Groningen wordt voorkomen en daar ben ik de NAM dankbaar voor. Zo dankbaar dat ik de NAM nooit meer van nepnieuws zal beschuldigen, net zomin als mijn idool Trump.

Een gedachte over “NAM doet niet aan nepnieuws

  1. H.G. de Muinck

    Tja, na al die vele verschillende berichten met geheel verschillende aantallen zijn we het spoor aardig bijster geraakt. Wie of wat kunnen we nu nog wel geloven? Waar ik in elk geval wel van overtuigd ben is het feit, dat door het achterhouden van informatie over zogenaamde “veilige en verantwoorde gaswinning ” ( staat hier tussen haakjes want gaswinning is op den duur niet veilig en dus niet meer verantwoord) bij veel mensen het vertrouwen in eerlijke en volledige informatie van de overheid en de NAM compleet verdwenen is. De overheid en de NAM krijgen nu in feite een koekje van eigen deeg terug.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s