Typisch Gronings

tiny-1762000__340Ik ga zo naar Loppersum, naar de sleurhut van Groninger Dorpen. Niet dat ik van de sleurhuttenclub ben, maar omdat ik daar vandaag mijn ideeën over ‘TypischGronings’ kwijt kan. U trouwens ook. Ik noem er een paar, u weet er zelf vast nog meer.

Typisch Gronings:
Wierdendorpjes met historische structuren, bijvoorbeeld radiaal
Unieke dorpsgezichten in al dan niet beschermde dorpen
De tegenstelling van grote monumentale boerderijen en kleine arbeidershuisjes
Kleine dorpjes met een middeleeuwse kerk, dichtbij elkaar liggend in het weidse landschap
Het open landschap waar -bijna- overal de horizon te zien is
De diversiteit van het Groninger land: rechte lange wegen en kronkelende weggetjes; rechte vaarten en bochtige maren

Voor de volledigheid schrijf ik hier ook maar even wat ik ‘TypischNietGronings’  vind, ik weet zeker dat u er zelf nog meer weet:
NAM-locaties
Eemscentrale
Turbo-windmolens
Hoogspanningsmasten
Google datacentrum

Bent u al op vakantie en wilt u voor deze actie niet eerder terugkomen? Geen nood, het tijdschrift Noorderbreedte maakt het u gemakkelijk en heeft op de site een invulformulier klaargezet. Als dat geen typisch Groningse service is.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s