Rutte, de teflon-premier

Denk ik iets nieuws bedacht te hebben: Rutte, de teflon-premier. Leuke vondst, al zeg ik het zelf.  Voor de zekerheid maar even Googlen of ik geen plagiaat pleeg. En ja hoor, in 2011 al een berichtje: De vrolijke uitglijders van de teflon-premier.

Oké, geen primeur dus, maar wel een premier waar al sinds 2011 een teflonlaag op zit. Wat is teflon eigenlijk? Het blijkt een merknaam te zijn van polytetrafluoretheen (PTFE) en wordt als anti-aanbaklaag gebruikt in pannen.

33075660575_4c4871ab3aDus we hebben een premier met een anti-aanbaklaag. Of je een eitje op hem kunt bakken is mij niet bekend. Maar dat er niets aan hem blijft plakken is algemeen bekend. Afgelopen maandag liet hij daar nog een staaltje van zien. Bij Pauw en Jinek liet hij de boosheid van de Groningers als warme boter van zich afglijden. Dat probeerde hij in ieder geval. Maar er moet toch iets gebeurd zijn met hem. Want een dag later zegde hij zijn volgende ontmoeting met een Groninger, ééntje maar en vrouw bovendien, af.

Een nadeel van Teflon is dat je er voorzichtig mee om moet gaan. Niet met een mes in krassen want dat beschadigt de laag. En dan wordt het een gewone pan. Datzelfde is nu gebeurd met premier Rutte. Zijn anti-aanbaklaag had natuurlijk sinds 2011 al wat barstjes en scheurtjes opgelopen. In 2012 bijvoorbeeld, zie Scheurtjes in de teflonlaag van Mark Rutte.

De oprechte boosheid van de Groningers heeft de barstjes en scheurtjes verergerd. Het zijn inmiddels barsten en scheuren. Rutte’s teflonlaag is beschadigd, hij is nu een gewone man geworden. En dan kan één mondige vrouw je best bang maken.

Misschien is het medelijden, dat veel mensen met hem hebben, wel terecht. Sta je daar in je nakie, zonder teflonlaag.

copyright foto

3 gedachtes over “Rutte, de teflon-premier

 1. Het afzeggen van de afspraak met een mondige Groningse vrouw is volgens mij berekening. In dat gesprek valt er voor Meneer Rutte niets te winnen, alleen maar meer te verliezen.

  Democratische en Duurzame groet,

  Like

 2. Marlies Bosch

  Hoe kun je hier nu NIET op reageren?
  Ik heb de uitzending pas gisteravond bekeken en niets in de aanloop wijst erop hoe de teflonlaag van Rutte aan flarden wordt gesneden door de terecht boze Groningers…waarvan ik er een ben overigens. Woon (nog) wel aan de goede kant van stad, maar voel me super betrokken bij de Groningers die hiermee te maken krijgen en blijven houden…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s