De Stille Beving: het muisje van Groningen

Als je in huis één muisje ziet lopen, weet je dat je er minstens 100 niet ziet. Als je in de documentaire ‘De Stille Beving’ één vernielde Groningse woning ziet, weet je dat je er minstens 100 niet ziet.

In Groningen weten we dit allemaal, in de rest van het land ligt dat anders. Er zijn nog mensen die denken dat het best meevalt in Groningen. Wat scheurtjes in de muur, een gebroken tegeltje op de vloer, een paar bevinkjes, een traan, gut, we hebben allemaal wel eens pech.

background-1654608__340Afgelopen weekend hebben meer dan 300.000 mensen de documentaire op TV gezien. Zij zijn de voorhoede van Nederland. Zij weten nu welke ramp zich in Groningen afspeelt. Hoe de NAM met een honkbalknuppel te keer gaat, zonder verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen.

Wat ze misschien nog niet weten is dat dit niet het unieke verhaal is van één gezin. Integendeel. Dit is het verhaal van duizenden gezinnen en hun vernielde woningen. Gezinnen die in stilte lijden, murw gebeukt door de knuppel en de dreigementen van de NAM. En in de steek gelaten door de overheid.

Het is verkiezingstijd. De partijleiders* slaan wat loze kreten over Groningen uit en gaan over tot de orde van de dag. Wat ze niet beseffen is dat in Groningen duizenden muizen aan hun stoelpoten aan het knagen zijn. Volgens de peilingen vindt er op 15 maart in Den Haag een grote beving plaats.

De Stille Beving is hier online te bekijken. Premier Rutte, misschien kunt ook u er een uurtje voor vrij maken.

*Alleen GroenLinks, de ChristenUnie, de SP en de Partij voor de Dieren komen op voor de belangen van Groningen.

2 gedachtes over “De Stille Beving: het muisje van Groningen

 1. Nederland zonder (Gronings) aardgas is de oplossing.
  Dat kan ook.

  Ik ben benieuwd hoeveel mensen de schokkende documentaire hebben gezien.
  Maar vooral of ze hun stem 15 maart hierop aanpassen.

  Meelevende groet,

  Like

 2. Marlies Bosch

  Heb gisteravond met verbijstering naar de Stille Beving gekeken. Had hem opgenomen… en wat Ingrid zegt klopt. Een gezin waarvan de vrouw heel mondig is, zelf gelukkig steeds zei dat het niet alleen om hen ging maar om vele gezinnen met haar. De dubbelheid in toezeggingen die weer ongedaan worden gemaakt! Op welke partij moeten we nu stemmen die hun kreten waar gaan maken???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s