Geen deuk in een pakje boter

Groningen wil een toekomst zonder de NAM, dat is duidelijk. Maar dat lukt niet als we doorgaan op de ingeslagen weg. We moeten nieuwe wegen gaan bewandelen. Dus nee, alsjeblieft niet nog een fakkeltocht. Waar een handjevol mensen zich boos maakt over de gaswinning en de rest van Nederland zijn schouders ophaalt. We slaan met elkaar in Groningen nog geen deuk in een pakje boter, als we op deze manier doorgaan.
butter-1920670__340Wil je een fakkeltocht? Prima, maar dan in Den Haag of Amsterdam.

Wil je dat je huis versterkt wordt? Prima, maar stap dan naar de rechter en overrule de NCG/CVW.

Wil je de NAM verdrijven uit Groningen? Prima, maar dan via landelijke acties tegen de Shell en ExxonMobil: “get the Shell out of here”.

Wil je een regering die haar verantwoordelijkheid neemt? Prima, stem dan op 15 maart op een politieke partij die zich vierkant achter de Groningers schaart. In woorden èn in daden.

Maar eerst even oefenen. Loop naar de keuken en haal een pakje boter uit de koelkast. Stroop je mouwen op en sla er een deuk in. Doe het nog een keer, zodat het een fikse deuk wordt. Goed zo!

Wil jij ook meebepalen hoe de toekomst van Groningen zonder de NAM eruit komt te zien?
Sla dan vanaf nu jouw deuk in het imago van alle partijen die toestaan dat er in Nederland gas gewonnen wordt, ten koste van het leven en de veiligheid van de Groningers.

 

2 gedachtes over “Geen deuk in een pakje boter

  1. ……………….
    Acties kunnen verbeterd worden door ook andere gedupeerden en betrokkenen te betrekken, zoals gedupeerden in Drenthe (Emmen e.o.), Twente (water injectie in lege gasvelden en diesel olie lekkages in zoutwinning putten, Limburg (oude afgesloten kolenmijnen veroorzaken scheuren in woningen), Brabant (plannen voor schaliegas winning), Zuid-Holland en Noord Holland (olie en gaswinning en opslag CO2 Barendrecht, ondergrondse gas opslag in Noord Holland), Friesland en wadden eilanden (kleine gasvelden en winning vanuit de Waddenzee).

    Like

  2. Anja Mekenkamp

    Fakkeltocht in Groningen: als je het laatste beetje gas affakkelt, gaat de NAM vanzelf weg. Daarna uithuilen, puinruimen en opnieuw opbouwen. #sarcasme

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s